BZ facebook censur Magritte billede

 

Da forlaget og jeg forleden ville markedsføre (på FB-sprog: booste) uddragene fra BZ-bogen på min hjemmeside, meddelte Facebook, at annonceringen var blokeret pga. ‘nøgenhed’. Vi kiggede forgæves efter selv den mindste brystvorte på bogens forside, som illustrerede opslaget på Facebook – og indsendte en ‘appel’ (FB-sprog for klage).

Nu har vi fået svar fra Facebook: De accepterer ikke, skriver de, links til sider, der indeholder nøgenhed. Og ganske rigtigt: Øverst på mit site, på BZ-siden, har min webmaster Tobias lavet en montage, hvor der i nederste højre hjørne er et par nøgne bryster, taget fra et fotografi af Gregers Nielsen fra en nøgenhappening på Rådhuspladsen i 1983.

Jeg tager den lige igen: Facebook blokerer nu markedsføring af links, hvis de henviser til et website, hvor der noget som helst sted findes glimt af nøgenhed! Uanset om fotografiet er dokumentarisk eller kunstnerisk – og uden pornografisk intention. Facebook-politiet opgraderer således deres censur fra selve Facebook til hele internettet …!

Det betyder i mit tilfælde, at en rigtig stor del af mit site er underlagt Facebook’s censur.

Derfor har vi, for at kunne markedsføre uddragene fra BZ, måtte indføre en censureret, nøgenfri mellemstation, før du kan komme videre til mit website. Se nedenfor.

(Og jeg ved, at jeg nu igen vil blive beskyldt for at bruge kritik af Facebook-censur til at lave PR for mine egne bøger. Jeg synes bare lige, I skulle vide det).

BZ-Facebook