Fagbladet Journalisten har dokumenteret mit skrivebord.
(Klik på pilen for fuldskærm)
Foto: Tuala Hjarnø

Mit manuskript om BZ-bevægelsen i 1980’erne er ved at tage form af en hel krop med lemmer, øjne, strithår og næse. Researchen er praktisk talt afsluttet, fem hundrede bogsider tekst forfattet, og de næste par måneder skal ord, sætninger og kapitler pusles og plejes.
Derpå følger det skønne arbejde med at finde billeder, læse korrektur, lave forside og få det hele forvandlet til en bog.
Og den skal efter planen udkomme til oktober.

Arbejdsprocessen har adskilt sig væsentligt fra, hvad jeg har prøvet med mine tidligere bøger. Allerede inden jeg selv havde besluttet at skrive en bog om BZ, udsendte anonyme BZ’ere i forsommeren 2014 et åbent brev, hvori de på det bestemteste rådede alle deres gamle venner til at holde sig langt væk fra mig. Det følgende efterår udviklede debatten sig til tider ganske heftigt.
Den forhistorie er beskrevet flere steder her på bloggen, f.eks. i dette opslag fra november 2014:
https://oevig.dk/bz-en-kaerlighedshistorie/
Heldigvis fulgte ikke alle BZ’ere rådet, og mon ikke jeg efterhånden har snakket med over hundrede af slagsen. Indimellem er det blevet ganske festligt, den første BZ-bålfest fandt sted her i haven i sommers, og det er ikke mere end et par dage siden, at et par midaldrende BZ-drenge kom forbi en aften bare for hyggens skyld.
Én af dem kunne beklageligvis ikke ryge sjov tobak, før han havde drukket noget alkohol, og da jeg satte en flaske whisky foran ham, kunne han desværre ikke drikke alkohol, før han havde fået en smøg. Heldigvis havde jeg et par cigarer i rygeskabet, og det hele endte godt.

Undervejs i arbejdet havde jeg også besøg af to kolleger fra fagbladet Journalisten, som kom for at dokumentere mit skrivebord. Hvis du klikker på pilen på fotografiet herover, kan du kigge med.