Frederikke Lindahl ved en tidligere koncert på Rigshopitalet.
På billedet spiller Heidi Frederikke Lindahl ved en tidligere koncert på Rigshopitalet.
Som indlagt på en lukket, psykiatrisk afdeling er livet maksimalt svært, og dagene har det med at gå helt i gråt. Jeg ved det af erfaring. Og derfor har jeg lovet min nye ven Søren Magnussen at give en hånd med hans projekt ’Frirum i Psykiatrien’, som går ud på at føje lidt farver, smag og musik til livet på de psykiatriske afdelinger på Rigshospitalet.
Søren har allerede arrangeret små koncerter gennem flere år. Denne sommer vil vi gerne lave udendørs koncerter bag de høje hegn omkring den lille plæne, hvor patienterne på de to lukkede afdelinger på Riget kan få lov at trække frisk luft. Vi vil sikkert også grille pølser eller servere kage.
Og så overstår jeg straks det beklagelige faktum, at … projektet ingen penge har, og derfor heller ikke kan betale noget honorar til de optrædende. Til gengæld garanterer vi en unik oplevelse på et ellers lukket og utilgængeligt sted med nogle ganske særlige mennesker som publikum.
Eller lad mig give Søren ordet, for han har erfaringen:
”Det er koncerter for, og sammen med, dejlige mennesker, der i øjeblikket er indlagt med en meget alvorlig psykisk lidelse. Det er ganske små koncerter med en eller to, der optræder for en ti-tolv mennesker. Uden scene, uden forstærket musik, kun guitar og sang. Gerne både egne numre og covernumre. Hvis man kan spille kendte numre på opfordring, er det fint, men ikke nødvendigt. Man kan sagtens blive bedt om at spille Medinas numre, så det må man tage med højt humør og sige, at man ikke kan dem – endnu!
Man sidder blandt patienterne, intet ophøjet her. Og man vil sikkert blive spurgt om lidt af hvert. Hvis nogen gerne vil synge med, skal man være med på den. Alle de musikere, vi har haft besøg af, har haft en fantastisk positiv oplevelse, og patienterne elsker, at nogen vil gøre noget for dem!
Vi vil godt have en fornemmelse af jeres musik, så send os et link til et nummer eller to. Vi har besluttet, at vores koncerter foregår om mandagen kl. 19 (vi mødes en halv time før) og om onsdagen kl 15.30. Alle koncerter foregår udendørs, der er et halvtag, hvis det regner – hvis det er rigtig koldt, flytter vi indendørs. Vi aflyser aldrig!”
Sådan fortæller Søren.
Skriv en mail til mig, hvis du er interesseret i at komme på besøg – eller har spørgsmål. Så aftaler jeg nærmere med chefen.

På Facebook fik dette opslag opmuntrende mange positive kommentar, som du kan se her på min personlige profil