SIND prisen 2021

Landsforeningen SIND har tildelt mig sin Samfundspris for “et væsentligt bidrag til mere åbenhed og opmærksomhed om psykisk sygdom i hele Danmark”.
Organisationens forkvinde, Mia Kristina Hansen (th), overrakte prisen den 25. oktober på SIND’s landsmøde i Horsens.
Det gør mig særlig glad, at den seneste modtager af prisen, som uddeles hvert tredje år, var min gode ven Søren Magnussen, der fik den for sit arbejde med at skabe skønhed på de to lukkede psykiatriske afdelinger på Rigshospitalet.
Og så er jeg meget, meget glad for begrundelsen:
”Peter Øvig Knudsen har inspireret mange. Peter Øvig argumenterer ikke for et særligt synspunkt. Hans ambition er at nuancere og at inspirere til dialog og refleksioner på et område, hvor uenigheder hurtigt kan tage fart. Fx for og imod medicin eller elektrochok. Peter Øvig Knudsens engagement i den offentlige debat de seneste år er et væsentligt bidrag til mere åbenhed og opmærksomhed om psykisk sygdom i hele Danmark.”

Du kan læse eller høre uddrag fra min seneste bog om psykisk sygdom og psykiatri her:
Jeg er hvad jeg husker