MIN MOR VAR BESAT

Anmeldelser og omtale i pressen

Nede i fru Knudsens kælder

10/05/2019 – Anmeldelse af Kristian Ditlev Jensen. Mekanismer. Peter Øvig Knudsens bog om sin depressive mor – og om sin egen psykotiske depression – er kulsort, rørende, smuk, kaotisk.

Min mor var besat: Da jeg mødte depressionens dæmon | Litteratursiden

09/05/2019 – Anmeldelse af Lise Vandborg. Peter Øvig gør op med tavsheden om psykisk sygdom gennem et modigt dobbeltportræt af sin mor og sig selv. En vigtig bog, der både berører og giver indsigt.

Peter Øvigs bog om psykisk sygdom er en ærefrygtindgydende bedrift, der vil åbne for mange hårdt tiltrængte samtaler

08/05/2019 – Anmeldelse af Anita Brask Rasmussen. Peter Øvig Knudsen er vred. Han er en vred lille dreng, der blev svigtet af alle omkring ham og måtte være forælder for sin egen mor. Og han synes, der er noget, vi skal tale om. Om hvor udbredt psykisk sygdom er, og om at det kan og skal behandles.

Selvbiografisk fortælling om depression er voldsom og intens læsning

08/05/2019 – Anmeldelse af Nils Gunder Hansen. Peter Øvigs nye bog er både voldsom læsning og voldsomt vedkommende med sit dobbeltportræt af en forældre- og en børnegeneration med meget forskellige livsvilkår. Der er samtidig megen opbyggelighed og fællesmenneskelig solidaritet at hente

Øvigs nye bog: Fra smertejæger til kamelsluger

08/05/2019 – Anmeldelse af Hans Gregersen. Det er en meget modig og personlig bog, Peter Øvig har skrevet

Et dyk ned i et komplekst og temmelig ubehageligt menneske: Peter Øvig lægger ikke skjul på, at han ikke brød sig om sin mor

07/05/2019 – Anmeldelse af Benedicte Gui De Thurah Huang. Med sin meget personlige bog ‘Min mor var besat’ giver Peter Øvig et stærkt indblik i depressionens væsen og et slående portræt af den generation, der blev voksne i parcelhusets storhedstid. Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst I dagene efter sin mors død oplever Peter Øvig en stor lettelse.

Omtale i pressen

Peter Øvig Knudsen om sin depression: “Det har været så helt ubeskriveligt forfærdeligt”

23/05/2019 – Af Marie-Louise Truelsen. For knap to år siden blev forfatteren Peter Øvig Knudsen ramt af så alvorlig en depression, at han blev indlagt på den lukkede afdeling. Han blev syg, mens han arbejdede på en bog om sin mor, der led af voldsomme depressioner hele sit liv.

Ringe Rap

Stafetten ➡️ Leonora Christina Skov ➡️ Peter Øvig Knudsen 13/05/2019 – Et opkald om sindsyge, elektrochok og ikke mindst at komme glad ud på den anden siden. Peter er uden tvivl et af de sejeste mennesker, vi…

21 Søndag | DRTV

05/05/2019 – Vært: Kåre Quist. DR Nyheders aktuelle nyhedsmagasin med dybdegående tv-reportager fra ind- og udland. Vært: Kåre Quist.

 

Deadline | DRTV

05/05/2019 – Vært: Jacob Rosenkrands. Peter Øvig har brugt det meste af sit forfatterskab på at udforske de mørke og smertelige sider af for eksempel frihedskampen, Hippietiden og BZ-bevægelsen. I sin seneste bog vender han fokus mod sig selv og sin egen familiehistorie – et personligt liv i depressionens skygge – som han først rigtigt forstår da han ligger på briksen på den lukkede og venter på elektrochok.

Indlæggelse på lukket afdeling ændrede Peter Øvigs syn på psykiatrien – og sig selv

05/05/2019 – Kasper Duncan Gram. Elektrochok hævede forbandelsen, fortæller den kendte forfatter.

Peter Øvig efter syv elektrochok: “Det virker helt mirakuløst”

05/05/2019 – af Jens Rebensdorff. Han er kendt for at afdække mennesker og bevægelser på tryg journalistisk afstand. I sin nye bog graver Peter Øvig dybt i sin mors depression, men ender med at blive “smittet” af hendes dæmon.

Dokumentarist udgiver ny bog: Jublede over sin mors død

05/05/2019 – Peter Øvigs mor døde for tre år siden. Han har siden undersøgt, hvorfor hun endte som en depressiv og selvoptaget kvinde, og hvorfor hendes personlighed fik store konsekvenser for ham senere hen. Dette fortæller han om i en ny bog

“Altså, min mor drev to nabokoner til vanvid, så de måtte gå til lægen og bede om nervepiller. Det er jo fuldstændig sindssygt”

04/05/2019 – af Kasper Schütt Jensen. Den succesfulde dokumentarist Peter Øvig Knudsen er aktuel med en personlig roman om sin mors sygdomshistorie. Under arbejdet på bogen blev han selv ramt af en depression og måtte lade sig indlægge på en lukket afdeling.

Jeg vil hellere være et medlem af Blekingegadebanden

03/05/2019 – Interview af Johanne Mygind. Peter Øvig brugte sit liv på at lægge distance til sin depressive mor. Indtil han selv blev ramt af alvorlig depression.

Peter Øvig: “Hold kæft, hvor er der egentlig mange, der har depressioner”

03/05/2019 – af Merle Baeré. Dokumentaristen og forfatteren Peter Øvig Knudsen har med ‘Min mor var besat’ skrevet en personlig bog om sin mors og sine egne depressioner. Den er både et opgør med tavshedskulturen omkring psykisk sygdom og med hans eget syn på psykiatrien.

Peter Øvig: Intet har fyldt mig med større frygt end at arve min mors depressive sind

03/05/2019 – Boguddrag. Peter Øvig sang ekstatisk, da moderen døde i november 2016: “Monsteret er dødt! Monsteret er dødt! Monsteret er dødt …!”. Ifølge forfatteren var moderen som besat af en dæmon, når hun havde sine depressive perioder. Få hans personlige fortælling om livet med en psykisk syg mor i dette boguddrag

4. division | P1 | DR

03/05/2019 – Vært: Adam Holm. I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling.

Peter Øvigs nye bog handler om hans mor. Og ham selv: “Jeg tror ikke, at jeg kan sige mig helt fri for, at det i begyndelsen var et hævnprojekt”

27/04/2019 – Camilla Stockmann. Mens forfatteren Peter Øvig sad bøjet over sin mors sygejournaler, sænkede glasklokken sig over ham selv. Han blev ramt af sit livs værste depression og endte med at blive indlagt på Rigshospitalets lukkede psykiatriske afdeling. I sin nye bog, ‘Min mor var besat’, fortæller han historien om sin psykisk syge mor, der døde i 2016.

Dansk succesforfatter skrev om sin depressive mor: Midt i arbejdet blev han selv indlagt på en lukket afdeling

08/04/2019 – Kasper Schütt Jensen. I maj udkommer Peter Øvig Knudsens roman “Mon mor var besat” om moderens depression. Midt i skriveprocessen blev forfatteren selv indlagt på en lukket, psykiatrisk afdeling.