NAKKESKUDDET

– og andre historier om at beskrive virkeligheden

Omslag:
Foto: Poul Rasmussen
Design: Christian Ramsøe

Gennem femten år har Peter Øvig Knudsen skrevet bøger om nogle af de mest dramatiske og smertefulde begivenheder i nyere tids danmarkshistorie.

På den ene side har han høstet anerkendelse og priser fra den brede offentlighed. På den anden side har bøgerne givet anledning til voldsom debat og kritik fra nogle af de involverede personer.

I ”Nakkeskuddet” genopsøger Øvig Knudsen nogle af de alvorligste konflikter, han har haft med de levende kilder, og han fortæller om nogle af de kompromiser, han har måttet indgå i sit arbejde med at skrive sig op imod historien. Gennem disse historier giver Peter Øvig Knudsen et indblik i de overvejelser og udfordringer, der er forbundet med at fortælle virkeligheden.

Anmeldelser

Peter Øvig Knudsens nye bog er som sædvanlig rasende velskrevet og fuld af illustrative eksempler, der giver læseren et usædvanlig åbenhjertigt indblik i de mange etiske dilemmaer, som journalister møder.
Charlotte Aagaard, Information

Nakkeskuddet er fremragende … et must for journalister og historikere og alle andre, der har det som deres opgave at beskrive virkeligheden.
Morten Frich, Berlingske Tidende

Nakkeskuddet er en i bund og grund foruroliget dokumentarists ærlige forsøg på at kigge sig selv og sine kilder i kortene.
Niels Barfoed, Politiken

Hans bøger er uomgængelige, og man tror ikke på, at andre bare havde kunnet skrive dem, hvis en Øvig ikke havde fandtes.
Nils Gunder Hansen, Kristeligt Dagblad

Man bliver inviteret indenfor i værkstedet, hvor forfatteren deler rundhåndet ud af de mest tilspidsede konflikter, som han har haft med kilder under udøvelsen af den særlige form for journalistisk dokumentarisme, som har tryllebundet så mange læsere. Og det vil denne bog sikkert også gøre, for den er både velskrevet og elementært spændende, men den stiller også det interessante spørgsmål: Hvor langt kan man gå?
Jesper Stein Larsen, Jyllands Posten

Bogtrailer

Godkend venligst marketing-cookies for at se videoen.

Bag om bogen

Godkend venligst marketing-cookies for at se videoen.

Uddrag

Seneste indlæg fra bogens blog