HIPPIE

Den sidste sommer

Omslag:
Foto: Gregers Nielsen
Design: Christian Ramsøe

Peter Øvigs andet bind om hippierne og Thylejren sommeren 70 kulminerer med femten lejrdeltageres besættelse af Hjardemål Kirke.
I løbet få timer udviklede besættelsen sig yderst dramatisk, da ophidsede fiskere angreb besætterne og politistyrker blev sat ind med helikopter og tåregas. Ud fra politirapporter, dagbøger og interview rekonstruerer Peter Øvig time for time den skæbnesvangre dag.

“Hippie 1 – Tre år og 74 dage der forandrede Danmark” var den hvide bog om opturen: Historien om eksplosionen i Summer of Love og dens euforiske kulmination ved det store eksperiment i Thy.
“Hippie 2 – Den sidste sommer” er den sorte bog om nedturen med druk, drab, junk, selvmord, sort magi og vold.

På baggrund af politiets efterforskning fortæller Peter Øvig blandt andet historien om, hvordan lejrens klovn, den strippende Provo-Knud, beslutter at udrydde det onde i verden og starter med at knivdræbe sin bedste ven.

“Hippie 2 – Den sidste sommer” er historien om en vision, der løb løbsk, om mennesker, der fejlede, om selvmord, sindssyge og drab, om store drømme og bristede illusioner.

Anmeldelser

“Peter Øvig Knudsen runder sin store hippie-krønike af med kronologisk konsekvens, detaljeret omhu og overbevisende dramaturgi … imponerende godt.”
Søren Kassebeer,
* * * * * Berlingske

“Helt forrygende journalistisk historiefortælling.”
Nils Gunder Hansen,
Kristeligt Dagblad

“Bogen skærper en nødvendig diskussion og selvrefleksion: Hvor langt har du etisk set lov til at gå? Hvem trækker den nødvendige grænse?”
Erik Skyum-Nielsen,
Information

“En tankevækkende meditation over friheden og dens betingelser.”
Frederik Stjernfelt,
Weekendavisen

“Et fremragende billede af et vildt, sjovt, sørgeligt og skræmmende og dybt interessant afsnit af Danmarkshistorien.”
Egon Kjøller,
* * * * * Nordjyske

“Hippie 2 er fuld af drama, død, druknede drømme og drøngode historier omkring Thylejren og kirkebesættelsen i Hjardemål. På en gang dybt alvorlig, underholdende og udfordrende ærlig i sin tilgang til mennesker og emne.”
Gerda Buhl,
Morsø Folkeblad

Bogtrailer

Godkend venligst marketing-cookies for at se videoen.

Uddrag


“Dag 44 – den druknede hippie”
(Side: 254-285)

Uddrag af lydbogen

Godkend venligst marketing-cookies for at se videoen.

Besøg arkivet for hippienu.dk

I arkivet er der også adgang til alle filmene og billederne, der blev delt/lavet i forbindelse med udgivelserne. Det var dengang Facebook var et relativt nyt fænomen, og det blev da også et af værktøjerne til at samle de forskellige historier i bøgerne. Facebook kommentarerne fra dengang (på hjemmesiden), som også kan læses i arkivet, blev et samlingssted for hippiehistorier. På den ene side hjalp de nye sociale medier med tilblivelsen af bogen, men på den anden side endte det med, at både Facebook og Apple censurerede begge hippiebøger. Og sådan står det stadig til den dag i dag. Det kan du læse mere om på siden for The Danish Case.

Indlæg fra bogens blog